El passat cap de setmana del 16 i 17 de febrer, els monitors i monitores ens vam posar mans a l’obra i vam fer un rentat de cara al casal. Els espais que han patit més canvis són la sala de monitors i el traster on guardem tot el material.

És a la sala de monitors on es crea tota la màgia, on la imaginació flueix per preparar activitats i on s’emmagatzema la història de l’esplai que coneixem avui en dia. Després d’uns quants anys de vivències, acumulant documents i material als armaris, fotografies i pòsters a les parets i pols a les prestatgeries, hem decidit que era el moment d’actualitzar la sala per a fer-la més nostra: un espai més amè on poder fer reunions i preparar els dissabtes per als infants.

Hem fet una neteja de cara a l’esplai en molts sentits. L’equip de pedagògiques va proposar el projecte i idear la reforma pam a pam. Mentre uns treballaven a la sala, d’altres classificaven la infinitat de documents històrics i fotografies, i uns tercers reorganitzaven el traster.
Volíem oferir a les futures generacions de monitors el canvi a l’esplai 2.0, i això ha implicat digitalitzar tots els documents, actes de reunions, fotografies i, fins i tot, reescriure el reglament de règim intern. Gràcies a aquests canvis hem aconseguit una millor organització a l’espai, i hem pogut conèixer de primera mà algunes curiositats de la història de la nostra entitat.

Com podreu comprovar a les imatges, ens hem embrutat les mans de massilla i pintura. Hem deixat les parets netes i polides, i hem escrit una frase que ens brinda una gran empenta com a monitors: «Amb les piles carregades per seguir educant per un nou món». Tot i els grans canvis que hem fet, no hem volgut deixar de banda la nostra essència i hem recuperat els logos antics, per tenir clar d’on venim i on volem anar. A més, hem creat un nou espai d’informàtica: s’han canviat l’ordinador i el moble, facilitant-nos així la tasca de digitalització i emmagatzematge d’informació.

Tenim moltes ganes de compartir aquesta sala amb les noves generacions de monitors, de continuar creixent i de seguir fent gran l’Esplai Flor de Neu.