A causa de les noves mesures per frenar els brots de la COVID-19 aplicades ara fa dues setmanes ens hem vist obligats a traslladar l’esplai al format telemàtic. És per això que des dels més petits fins als més grans hem vetllat per a mantenir l’esplai actiu.

Si bé és cert que fer esplai virtual ha comportat algunes dificultats, valorem positivament l’adaptació a la versió en línia dels dissabtes. Els monitors hem intentat adaptar-nos-hi tenint en compte les condicions i les necessitats de cada grup.

Aquesta adaptació ens ha permès d’una banda mantenir viu l’esperit de l’esplai fent les activitats que més ens diverteixen com ara reptes i dinàmiques a través de les videotrucades, i d’altra banda mantenir el contacte amb els infants i les famílies.

Alguns dels grups d’infantil han pogut riure i jugar a jocs en línia com ara el Kahoot, l’Among Us, un Bingo d’animals, danses de TikTok o fins i tot hem fet alguna dinàmica d’introspecció. Els grups de juvenil han pogut aprofitar les videotrucades per retrobar-se, per riure fent un Scape Room o per parlar amb calma de les futures campanyes econòmiques solidàries o per finançar els campaments. Com podeu comprovar, recursos no ens en falten i fem tot el possible per innovar dia rere dia en les nostres propostes!

Volem destacar especialment que, ara més que mai, les activitats que realitzem a l’Esplai Flor de Neu són segures i que la tasca que realitzem els monitors i monitores pel que fa a l’educació en el lleure és molt important per al desenvolupament i pensament crític dels infants. Tenim moltes ganes de tornar-nos a trobar amb tots els infants de manera presencial, seguint sempre les mesures pertinents.

Finalment ens agradaria agrair la confiança de les famílies i infants que han participat en les videotrucades o han seguit els reptes proposats.

L’esplai viu i avança!

Grup d’Espies
Grup de Socarrels
Arrels
Grup d’Arrels
Grup de Guilles
Grup de Pikes
Grup de Sukes
Monitors fent reunió