Un any més, participem en l’AGO del MCECC

Els Centres i Clubs d’Esplai decidim el rumb del Moviment

Dissabte, 28 de gener, la Mercè, la Laia i el Pau, membres de l’Equip Directiu de l’Esplai (responsable, secretària i tresorer, respectivament), van assistir a l’Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC, al Prat de Llobregat.

Com a centre federat al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans, de la Fundació Pere Tarrés, cada any participem en diversos esdeveniments per tal de compartir experiències i opinions amb altres responsables i membres d’esplais d’arreu de Catalunya, Illes Balears i Andorra. També, aprofitem aquestes trobades per formar-nos i aprendre noves eines i recursos, per tal de millorar en el desenvolupament de la nostra tasca a través de l’educació en el lleure.

En el cas de l’Assemblea, les més de 300 persones vinculades a més d’un centenar de Centres i Clubs d’Esplai del MCECC van exercir el seu dret a vot per tal d’avaluar l’any anterior i decidir el rumb del Moviment per a aquest 2023: s’hi va aprovar la Memòria 2022, el Pla d’Accions 2023, l’Informe Econòmic amb el tancament del 2022 i el pressupost del 2023, i el Calendari 2023-2024.

Discurs del Jon i l’Itziar, infant i exmonitora del Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau

Un dels moments més emotius del dia va ser la intervenció de Jon Jiménez i Itziar Ezcurra, infant del Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau (el Prat de Llobregat) i exmonitora, respectivament, que ens van recordar que els infants són i seran sempre al centre de la tasca que fem a l’Esplai.

L’AGO va comptar amb la regidora de Joventut de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Esther García, que va expressar: “Cal posar en valor i reconèixer la nostra tasca educativa, així com renovar el nostre compromís, motivació i dedicació cap al món del lleure”. També volem destacar les paraules de la secretària general d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls, que remarca la tasca de tots els monitors i monitores, i afirma: “Un model d’educació en el lleure com el de Catalunya no existeix enlloc més“.

L’Equip de Presidència del MCECC, l’Anna Grau i el Joan Morte. Imatge extreta del Twitter d’@esplaisMCECC

També va assistir Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, qui va expressar: “Ser avui aquí té a veure amb una convicció: el país té una joia, que són els Esplais i l’Escoltisme, i que hem de saber cuidar i potenciar”.

Volem agrair a tots els membres del Moviment que han fet possible la realització de la jornada i que han vetllat pel seu bon funcionament.

També ens fem nostres les paraules de l’Anna Grau, presidenta del MCECC, en una de les seves intervencions: “L’educació en el lleure és una eina potentíssima i ens ho hem de creure“.

Moltes gràcies a tots i totes per continuar confiant en la tasca educativa que realitzem des de l’esplai!

#SomMoviment #AGOMCECC23 💜💛