L’Esplai Flor de Neu fa 40 anys (i ho celebrem!)

Aquest 2019, el Centre d’Esplai Flor de Neu celebra el seu quarantè aniversari envoltat d’actes per a commemorar-lo amb els infants, les famílies i els monitors

Aquest 2019, el Centre d’Esplai Flor de Neu celebra el seu quarantè aniversari envoltat d’actes per a commemorar-lo. Tots els infants, famílies i monitors de la nostra entitat podran gaudir de diversos esdeveniments que rememoraran la nostra història, que serviran d’agraïment per a totes les persones que han empès aquest projecte i que també ens permetran gaudir, de forma festiva, de la sort que tenim de mantenir viu el nostre esplai.

El 1979, un grup de joves va voler fundar una entitat que avui segueix més viva que mai. Quaranta anys són moltes històries, moltes colònies i campaments, moltes sortides de cap de setmana i molts secrets inconfessables. El Centre d’Esplai Flor de Neu ha anat evolucionant amb el pas dels anys però no ha oblidat mai les seves arrels: algunes de les tradicions més nostrades de l’entitat, com l’Ampocava, han passat a millor vida, però seguim organitzant el Sopar de la Fam, seguim fent una carrossa per la Cavalcada de Reis, seguim mantenint com a sagrats els dies que transcorren entre l’1 i el 10 d’agost i seguim recordant, com si fossin ahir, aquells meravellosos dies d’estiu.

Són tantes les coses que hi ha darrere de 40 anys d’història que és impossible resumir-ho tot en un sol text. Evidentment, també és impossible celebrar-ho com tots voldríem, però l’equip de monitors actual porta mesos treballant al darrere d’una commemoració el màxim transversal possible i que convidi a participar-hi al major número de participants que vulguin i puguin assistir, es mantinguin o no de forma activa a l’esplai. A continuació, trobareu una breu descripció de tot el que estem preparant per aquest 2019 (a mesura que s’acostin les dates anirem desvetllant-ne més detalls):

  1. Estrena d’una pàgina web renovada: Amb la intenció de modernitzar l’esplai i intentar fer la passa definitiva del paper al digital, obrim una pàgina web des de la qual volem començar a informar-vos de tot el que fem i també albergar un dipòsit multimèdia amb tota la història que hem pogut recopilar de l’Esplai Flor de Neu. Si voleu més informació sobre el funcionament de la pàgina, llegiu aquesta notícia.

  2. Remodelació del Casal: A la sala de monitors, els qui ho hagueu sigut ho sabreu de primera mà, acostuma a regnar-hi el caos més absolut. Per intentar pal·liar aquesta situació, aquest any hem decidit donar-li una nova cara a la sala i hem començat un procés de remodelació de la mateixa: hem pintat les parets, hem reorganitzat les prestatgeries tot triturant aquells documents que feien més nosa que servei, hem muntat una zona d’informàtica amb cara i ulls i hem decidit posar-nos seriosos amb el reciclatge. Seguiran perdent-se els bolígrafs o aquest cop donarem, d’una vegada per totes, amb la solució als maldecaps de la comissió Material?

  3. Actualització del Reglament de règim intern: L’estructura de l’equip directiu del Centre d’Esplai Flor de Neu ha anat canviant durant els últims anys, adaptant-se a les necessitats de l’equip de monitors i també a uns criteris de transparència que es feien cada cop més necessaris. És per això que, enguany, estem redactant de nou el reglament de règim intern de la nostra entitat per adaptar-lo a la nostra dinàmica de treball quotidiana i per deixar escrit tot allò que fins ara eren acords verbals.

  4. Sortida de cap de setmana amb les famílies: Estem acostumats a fer sortides de cap de setmana amb els infants, però… Quin paper juguen les famílies a l’esplai? Un paper clau i imprescindible per a nosaltres, motiu pel qual vam impulsar ara fa uns anys el grup de Leontompòdiums, en què els pares i mares podeu venir diversos dissabtes a l’any a gaudir, com els vostres fills, de la dinàmica de l’esplai. És per això que, per a celebrar el 40è aniversari, hem fet una sortida conjunta tots els grups de l’esplai (des de guilles fins a Arrels) amb les famílies, els dies 27 i 28 d’abril del 2019! Podeu consultar l’àlbum amb totes les fotografies de la sortida aquí: Fotos!

  5. Una nova fornada de samarretes i dessuadores està de camí: Hem de ser sincers, ho vam intentar. A finals del curs passat vam iniciar un concurs en què tothom que ho volgués podria proposar un disseny per a les noves samarretes i dessuadores de l’esplai, però la idea no va acabar de donar els seus fruits… Així que hem hagut d’empescar-nos-les nosaltres mateixos i, tan aviat com ens sigui possible, traurem a la llum els nous dissenys que estem elaborant. Ja tocava canviar les samarretes negres i grogues, no creieu?

  6. Jornada de celebració del 40è aniversari: El dissabte 1 de juny volem viure, amb tothom qui ho vulgui, una jornada familiar per a celebrar el nostre aniversari. A través d’una original gimcana pels carrers del nostre poble, anirem revivint tots i cada un dels 40 anys d’història de la nostra entitat. Estarà ple de sorpreses i de moments emotius i culminarà amb un sopar popular per a tothom.

  7. Concert final de celebració del 40è aniversari: Per a donar el tret final a la commemoració, el mateix dissabte 1 de juny organitzarem un concert que, us ben assegurem, us vindrà molt de gust escoltar. Ho tenim tot gairebé enllestit i només us podem dir una cosa: vindrà un reconegut cantautor català i un grup de versions molt festiu… Cal que ho celebrem amb una gran festa!

Com veieu, no és poca la feina que hi ha darrere del 40è aniversari de la nostra entitat. Esperem sortir-nos-en amb tot i fer-ho de la millor manera possible; qualsevol ajuda serà benvinguda, així que us convidem a aportar el vostre gra de sorra!

Seguirem informant-vos.

Comparteix a les xarxes socials: