“Garantim espais d’acollida i de desenvolupament”

El grup juvenil Socarrels de l’Esplai Flor de Neu recupera, de manera presencial, el tradicional Sopar de la Fam. L’objectiu d’aquest sopar benèfic és recaptar diners per a un projecte solidari a partir d’una vetllada en la qual la generositat dels participants és premiada mitjançant jocs, activitats i regals. Volem agrair la implicació dels comerços locals a l’hora d’aportar menjar i obsequis.  

Enguany, torna l’essència d’aquest sopar. Els beneficis que s’obtindran aniran destinats al projecte d’Allotjament Temporal per a Joves de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Aquesta esmentada fundació acull, anualment, al municipi de Sant Vicenç dels Horts a 23 joves en uns pisos gestionats per la mateixa entitat. La majoria d’aquests joves arriben a casa nostra essent menors d’edat i sense referents familiars. Quan aquests joves compleixen 18 anys queden fora del suport que tenen com a menors per part de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA). És aleshores que aquests migrats es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat, atès que no disposen dels recursos necessaris per a garantir-se una vida digna.

Així doncs, l’objectiu de la fundació amb aquest projecte és el d’oferir un espai, segur i de confiança que permeti desenvolupar als joves els seus projectes de vida. Donar-los un suport integral que permeti garantir-los uns recursos materials, econòmics, socials, mèdics, educatius… per tal d’iniciar un itinerari que permeti assolir la seva autonomia. Aquest itinerari sol tenir una durada de 3 anys. Habitualment es clou en els següents casos: quan es regularitza la seva situació administrativa, quan es finalitzen estudis, quan la seva situació psicosocial és estable o quan troba feina i té solvència econòmica per emancipar-se.

Imatge extreta de la web de la Fundació Bayt al-Thaqafa (Projecte d’Allotjament Temporal per a Joves)

Gràcies a aquest projecte, que porta més de 25 anys executant-se, centenars de joves han pogut consolidar el seu projecte de vida a casa nostra. En general, són joves amb moltes il·lusions i capacitats per tal de tirar endavant i aportar valor al municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El grup de Socarrels està treballant amb entusiasme perquè aquest sopar solidari, que se celebrarà el proper dissabte 19 de març a les 20:30 h al Centre Catòlic, sigui tot un èxit.

Recordeu que us podeu inscriure al sopar a través del formulari que us deixen a continuació:

ACTUALITZACIÓ: Hem recaptat 1.302 € amb la participació i col·laboració de tots i totes. Moltes gràcies!